Hoe maak je een BBQ schoon?

Het schoonmaken van de BBQ is een lastige klus en, laten we eerlijk zijn - niet een erg aangename. Gelukkig, voor het zachte geslacht, is dit meestal een mannentaak. Maar zelfs mannen met al hun rationele denkvermogen kunnen op moeilijkheden stuiten, vooral als ze niet weten waar ze moeten beginnen.

Een schone BBQ is een goed functionerende en gezonde BBQ. U wilt niet dat resten en etensresten zich ophopen in uw eten. Volg onze eenvoudige BBQ reinigingstips en geniet van uw BBQ feest.

Hoe maak je een gas BBQ schoon?

Om uw gas BBQ schoon te maken, moet u eerst het gas afsluiten om uw veiligheid te garanderen. Maak alle verwijderbare onderdelen los en maak ze afzonderlijk schoon. Was het lichaam van de BBQ, laat het drogen en monteer de grill terug. Hier is het gedetailleerde proces van hoe een gas BBQ schoon te maken: Koppel het gas los (propaantank) Het eerste en belangrijkste ding om te doen voordat u begint met het eigenlijke reinigingsproces is het gas los te koppelen. Maak een emmer met zeepwater klaar Gewoon een emmer warm water met afwasmiddel is voldoende. Het is niet nodig om gevaarlijke chemicaliën te gebruiken. Ontpit de onderdelen van de BBQ Met behulp van werkhandschoenen, verwijder de roosters, de metalen platen en in principe alle platen van de binnenkant van de BBQ terwijl ze nog warm zijn. Verwijder het overtollige vet Schrob het overtollige vet van de onderdelen, weer terwijl ze nog warm zijn. Wanneer u de grill schoonmaakt, schrob dan beide zijkanten om er zeker van te zijn dat het vet dat eronder zit er ook af is. Maak de onderdelen schoon Plaats alle warmhoudplaten, grillplaten, vlamverdelers en warmhoudroosters in de emmer met warm zeepwater en gebruik een spons om ze schoon te maken. Bonustip: Roestvrijstalen warmhoudplaten kunt u een uur lang in warm water en waspoeder laten weken. Daarna schrobben met een schuurspons, afspoelen en drogen. Gebruik heet zeepwater om schoon te maken Geef de barbecue zelf nog een goede schoonmaakbeurt met heet zeepwater en een zacht schuursponsje. Bonustip: BBQ doekjes zijn geweldig om de BBQ er goed uit te laten zien tussen grote schoonmaakbeurten door. Laat de onderdelen drogen Zorg ervoor dat alle onderdelen van de BBQ volledig droog zijn. Bescherm de onderdelen Spray beide kanten van het rooster in met olie om ze te beschermen. Zorg er altijd voor dat u uw kookoppervlak bedekt met bakolie om het roesten van de hete plaat te voorkomen. Vergeet niet uw lekbak te bekleden met folie en af te dekken met een vetabsorber. Vetabsorbers worden gebruikt om vetbranden te voorkomen. Plaats de lade terug onder het rooster. Zet de BBQ weer in elkaar Sluit het gas aan, kruid de platen en zet dan de BBQ aan. Laat de BBQ werken Zet de BBQ gedurende ongeveer 15 minuten niet uit om alles wat er nog op zou kunnen liggen af te branden.

Hoe maak je een houtskool BBQ schoon?

Als u een houtskoolbarbecue hebt, moet u die minstens een keer per jaar grondig reinigen. En zelfs vaker, als je hem regelmatig gebruikt. Koolstof en as kunnen zich ophopen door het veelvuldige gebruik van de barbecue, wat uiterst gevaarlijk kan zijn voor uw gezondheid. Reinig het rooster van de grill en het houtskoolrooster. Verwijder de as en maak de onderkant van de BBQ en de bak schoon. Zet de BBQ weer in elkaar en laat hem aan de lucht drogen voordat u hem opbergt. Volg het stap-voor-stap proces van hoe u een houtskool BBQ schoon te maken: Zoek een mooie plek buiten uw huis. Het kan er rommelig aan toe gaan. Daarom is het een goed idee om dit buiten het huis te doen. Verwijderen van het grillrooster Als het mogelijk is, verwijder dan het rooster. Dit zal uw werk een stuk gemakkelijker maken. Het grillrooster schoonmaken Het grillrooster kunt u schoonmaken met een stugge borstel met een lange steel. Als u geen borstel hebt, kunt u een bol aluminiumfolie gebruiken die u met een tang met lange steel vasthoudt. Bescherm de grillroosters Zodra het rooster schoon is, brengt u plantaardige olie aan, met behulp van gevouwen papieren handdoeken of een vod. Dit laagje olie zal helpen voorkomen dat voedsel aan het rooster blijft kleven de volgende keer dat u kookt. Bovendien voorkomt het roestvorming. Verwijder asresten van de onderkant van de grill Te veel as kan de ventilatieopeningen onderin de grill verstoppen, waardoor het moeilijk wordt om de temperatuur tijdens het koken te regelen. Door het houtskoolrooster aan de onderkant te verwijderen (indien mogelijk), kunt u de laatste asresten gemakkelijker verwijderen. Maak de binnenkant van de kookpot en het deksel schoon Wanneer alle as verwijderd is, reinigt u de binnenkant van de kookpot en het deksel met een milde afwasmiddel en een borstel. Het kan zijn dat u kleine zwarte stukjes ziet aan de binnenkant van het deksel van uw barbecue. Maakt u zich geen zorgen. Het is geen bladderende verf, het is aanslag van vet en rook. Ze zijn gemakkelijk te verwijderen door te borstelen met een borstel uit roestvrij staal. Schoonmaken van het houtskoolrooster Maak een balletje van aluminiumfolie en gebruik dat om te schrobben. Hiermee kunt u alle overgebleven smurrie en vuil verwijderen dat de borstel niet kon verwijderen. Plaats het houtskoolrooster terug Plaats het houtskoolrooster terug op zijn plaats en u bent klaar om verse houtskool toe te voegen voor uw volgende gebruik. Maak de buitenkant van het deksel en de kookpot schoon Vervolgens kunt u de buitenkant van het deksel en de bak reinigen met water en zeep of met een reinigingsspray voor barbecues. Drogen Droog de grill met een handdoek en dek hem af tot het volgende gebruik om roestvorming te voorkomen. Als u uw grill buiten opbergt, gebruik dan een weerbestendige grill-afdekking tussen het gebruik door. Dit zal helpen het uiterlijk te behouden en de levensduur van uw grill te verlengen.