Hoe maak je barbecuesaus?
Dit recept heeft veel zoetheid en pit, dus als je op zoek bent naar een klassieke BBQ saus die makkelijk te maken is, zoek dan niet verder. Het is erg populair bij gebruikers van 'keramische' type rokers en grills, (d.w.z. Primo, Kamado, Big Green Egg, etc.)
Ingrediënten
Het originele recept is goed voor 32 porties (een volledige sausfles)
Ingrediëntenlijst:
- 1 ½ kopjes bruine suiker
- 1 ½ kopje ketchup
- ½ kopje rode wijnazijn
- ½ kopje water
- 1 eetlepel worcestershiresaus
- 2 ½ eetlepels droge mosterd
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels zout
- 1 ½ theelepel zwarte peper
- 2 streepjes hete pepersaus
Instructies
Meng bruine suiker, ketchup, azijn, water en worcestershiresaus in een blender. Breng op smaak met mosterd, paprikapoeder, zout, peper en hete pepersaus. Mix tot een gladde massa.
Opmerkingen
Dit vult precies een ketchupfles. Verminder de bruine suiker om het minder zoet te maken, of voeg meer Worcestershire toe voor meer 'steak sauce' aantrekkingskracht.