Wat maakt de Big Green Egg zo speciaal?

In 2019 brachten we de Big Green Egg in al onze winkels. We vulden onze schappen met Big Green-producten en voegden overal in onze grillsecties Big Green-logo's en -borden toe. We waren dolenthousiast over wat we de ultieme spelbreker noemden voor het bereiden van eten in de buitenlucht. Maar wat maakt de Big Green Egg nu precies zo speciaal? Nou, ik ben blij dat je het vraagt.

Eenvoudig te beginnen

Als u op zoek bent naar een snelle manier om te testen hoe geweldig het merk Big Green Egg eigenlijk is, hoeft u het alleen maar aan te steken. Het duurt slechts enkele minuten voordat dit fornuis de juiste temperatuur heeft bereikt. Doe er de benodigde hoeveelheid Big Green Egg® Natural Lump Charcoal in en gebruik een starter om het aan te steken. Deze houtskool is gemaakt van 100% natuurlijk Amerikaans eiken en hickory hardhout. Wat betekent dat? Het betekent beter smakend eten met minder asresten en GEEN agressieve chemicaliën. En omdat de houtskool van Amerikaanse makelij is, kunt u rekenen op kwaliteit.

Nauwkeurige temperatuurregeling

De Big Green Egg maakt gebruik van een nauwkeurig kookcontrolesysteem dat bestaat uit een luchtdichte kamer met een gepatenteerd luchtstroomsysteem dat u totale controle geeft. Als uw ei niet heet genoeg is, opent u gewoon de bovenste of onderste ventilatieopening om de luchtstroom te vergroten. Lees de temperatuurmeter af voor nauwkeurige metingen tot 370°C.

De Big Green Egg kan het allemaal. Door de temperatuur te regelen, bent u in staat om verschillende kookstijlen te bereiken. Zet de temperatuur hoger om hamburgers, steaks, kip of zeevruchten te grillen. Verlaag de temperatuur om brisket, ribbetjes, vleugeltjes, of heerlijke bijgerechten te roken. Dankzij het vermogen om warmte en vocht vast te houden, kunt u ook gevogelte, lamsvlees, rundvlees en groenten roosteren zonder dat de smaak verloren gaat. Voeg een convEGGtor en een baksteen toe en u kunt pizza, brood, taarten, cobblers, en nog veel meer bakken. Wanneer u een voorgerecht, hoofdgerecht of dessert wilt, gebruik dan uw Big Green Egg. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Gemakkelijk schoon te maken

Als je klaar bent met je ei, sluit je het deksel. De overgebleven hitte zal de etensresten wegbranden. Gebruik de Big Green Egg Grid Cleaner of een roestvrijstalen scrubber om de resten eraf te schrapen vlak voor uw volgende kookbeurt. Geen water nodig (het keramiek zal water absorberen, dus niet gebruiken).

Innovatief ontwerp

De Big Green Egg is het meest hoogwaardige keramische fornuis op de markt. Maar wat zijn de voordelen van een keramische grill? Het ontwerp van de EGG zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft wanneer het gebruikt wordt. Dit betekent dat het veilig is om aan te raken zonder je zorgen te maken dat je je vingers brandt. Door zijn luchtdichte ontwerp is het fornuis ook weerbestendig, zodat u het kunt gebruiken in de regen of sneeuw.

Maar keramische kookplaten zijn er al jaren, wat maakt de Big Green Egg anders? Het ontwerp van Big Green Egg mag dan gebaseerd zijn op de traditionele kamado-fornuizen, maar met hun keramiek waarin nieuwe materialen van NASA zijn verwerkt, liggen ze mijlenver voor op hun naaste concurrent. Hun innovatie houdt daar niet op. Het bedrijf Big Green Egg streeft ernaar om hun producten en line-up te blijven verbeteren en hebben sindsdien hun ontwerp gedupliceerd in kleinere modellen. Er zijn nu zeven verschillende maten beschikbaar.

Wat maakt de Big Green Egg zo speciaal?

Met een belofte van uitzonderlijke klantenservice en deskundige kennis, heeft Big Green Egg zich toegelegd op het alleen verkopen via erkende dealers. Wanneer u bij uw lokale Rocky's binnenstapt, weet u dat u service krijgt die door het merk zelf wordt vertrouwd. Dit onderscheidt het fornuis van zijn concurrenten door te verzekeren dat u een kwalitatief, betrouwbaar product ontvangt. Als gevolg hiervan zult u dit product niet zomaar ergens online vinden.

Dus waarom zou u een andere grill kopen als u ook een Big Green Egg kunt kopen? Met één veelzijdig fornuis kunt u grillen, braden, roken en bakken op weg naar een heerlijke maaltijd, elke keer weer. Dus om de oorspronkelijke vraag te beantwoorden "wat maakt de Big Green Egg zo speciaal?" Het is simpel, de Big Green Egg is de Ultieme Kookervaring.