Must Have BBQ Accessoires voor uw BBQ

De vogels tjilpen, tuinen staan in bloei en de voetbalfinales zijn bezig, jawel, het is lente! Als het weer warmer wordt, worden ook onze barbecues warmer en wat is een betere manier om het beste uit een barbecue te halen dan met een paar extra toeters en bellen om je barbecuegame echt op te krikken.

De beste BBQ-accessoires helpen je niet alleen om je barbecue schoon te maken en te onderhouden, maar helpen je ook om er het beste uit te halen, zodat je de smaak, de efficiëntie van het koken en het algemene plezier bij het gebruik van je barbecue kunt verbeteren.

Je hoeft niet te overdrijven met je BBQ-apparatuur, want dan maak je wat een heel eenvoudig maar bevredigend kookproces kan zijn, alleen maar ingewikkelder. In de plaats daarvan zullen een paar sleutelstukken je barbecue echt doen zoemen.

Hier zijn de beste barbecue-accessoires die elke grill-goeroe moet hebben:

1. Vleesthermometer

Er is niets erger dan te gare kip of te gare biefstuk op de BBQ. Ondergekookte kip kan natuurlijk mensen ziek maken, en te gare biefstuk zou een misdaad moeten zijn, dus een vleesthermometer kan u helpen een ramp te voorkomen. Er zijn verschillende soorten thermometers, zoals roestvrijstalen thermometers voor zwaar gebruik en digitale thermometers met afstandsbediening met verschillende instellingen, ingebouwde timers en waarschuwingen wanneer je eten klaar is.

2. LED BBQ-lamp

Vermijd het gedoe van een slecht verlichte BBQ met een super heldere LED BBQ lamp. Ze zijn super eenvoudig te monteren op uw BBQ handvat met verstelbare klemmen en schroeven. Het enige probleem is dat je misschien het excuus verliest voor een onder- of over-gare BBQ!

3. Pizzapan

Geen buiten pizza oven? Geen probleem! Met behulp van een pizzapan met antiaanbaklaag tover je je barbecue om tot een pizzaoven die de knapperigste pizzakorst serveert voor extra opwinding bij je volgende barbecue.

4. Hittebestendige wanten

Niet alleen voor onhandige koks, wanten zouden een must have moeten zijn voor alle barbecuebezitters om nare brandwonden te voorkomen.

5. Zware Tangen

Het spreekt voor zich dat koken op een barbecue iets meer kracht vergt dan koken op een fornuis binnenshuis. Je kookt meestal porties vlees voor meer dan 10 personen, wat betekent dat je standaard keukengerei het gewoon niet zal doen. Koop een extra lange BBQ-tang voor zwaar gebruik, gemaakt om grote porties vlees aan te kunnen, die je meer controle geeft en je handen verder van de grill houdt.

6. Ribrek

Voor de liefhebbers van ribbetjes, dit wordt je nieuwe beste vriend. Een rechtopstaand ribrek biedt de perfecte positie om te bedruipen en zorgt voor een betere ventilatie waardoor de rokerige smaak gelijkmatiger verdeeld wordt.

7. BBQ-grillborstel met dubbele kop

Het schoonmaken van uw grillplaten kan in een handomdraai gebeuren met een dubbelkops BBQ Grill borstel. Kies er zeker één met een handige stalen schraper om aangebrand voedsel en vetresten te verwijderen.

8. Schort

Het is allemaal goed en wel om een paar extra onderdelen voor de barbecue te hebben, maar je moet ze wel bij de hand hebben terwijl je aan het grillen bent. Koop een schort met een paar grote zakken om je meest gebruikte gereedschap bij de hand te houden.

9. Onderlegger voor de kookplaat

Koop een aantal hete plaat liners of grill matten - de anti-aanbak matten kunt u kleinere items zoals tomaten en champignons te koken op de grill met veel minder rommel.

10. Kebabspiesjes

Geef pit aan je barbecuemenu en serveer je gasten wat shish kebabs op je volgende shindig. Kies een mooie snit kip, biefstuk of lam, koppel met een paar eenvoudige grillgroenten zoals paprika en champignon, en bestrooi met wat middenoosterse kruiden voor een heerlijk alternatief voor uw standaard snag.

11. Himalaya Zoutblok

Een beetje extra, een beetje chique, maar het helemaal waard. Je kunt een Himalaya Zoutblok op je grill gebruiken om de smaak te verbeteren en een verbluffende zoute smaak toe te voegen - je kunt er zelfs je eten op serveren!

12. Bierblikje Kip Rooster

Beer can chicken roasters zijn perfect voor het maken van een heerlijke vochtige gebraden kip. Open gewoon een blikje bier (of een andere drank als je dat liever hebt), laat ongeveer de helft van het blikje uitlekken of drinken en voeg dan je favoriete kruiden en specerijen toe aan wat er nog over is. Doe het blikje in de braadpan, leg vervolgens de bereide kippenholte over het blikje en druk zachtjes naar beneden. Plaats de braadslede in een braadslede en leg het geheel op de BBQ.

13. Rotisserie Kit

Zolang je een BBQ hebt met braadkappen tot 6 branders, kun je je favoriete vlees ook roosteren. Rotisserie-kits worden geleverd met vorken voor zwaar gebruik, werken op netstroom of batterijen, zijn gemakkelijk op te zetten en helpen je bij het serveren van verrukkelijke maaltijden!

14. Gehaktschaafklauwen

Leg die vorkjes neer en ga aan de slag met pulled meat shredder klauwen en scheur dat varkensvlees uit elkaar als een baas. Als je klaar bent, stop je ze in de vaatwasser voor een makkelijke reiniging.

Gasmate is het favoriete barbecuemerk van Australië en heeft een uitgebreid assortiment BBQ-apparatuur en -accessoires om je gasten met je grillkunsten te verrassen. Omdat Gasmate in Australische handen is, begrijpt het de behoeften van de Australische barbecuemeesters en heeft het een speciaal assortiment buitenkookgerei om uw barbecuefeestjes buitenshuis nog leuker te maken.

Bekijk ons assortiment BBQ-accessoires en -apparatuur om uw BBQ-spel naar een hoger niveau te tillen.