BBQ Liefhebbers opgelet: De Top 5 Barbecues die je Deze Zomer Niet Mag Missen!

Het barbecue seizoen is tijdens de zomer op zijn hoogtepunt en voor veel mensen betekent dit een tijd van samenzijn met vrienden en familie, genieten van het heerlijke weer en natuurlijk, smullen van sappige, gerookte lekkernijen. Maar om deze barbecue ervaring te hebben van het hoogste niveau, heb je natuurlijk de beste barbecue nodig. In dit artikel presenteren we de Top 5 barbecues die je deze zomer niet mag missen.

1. Weber Master-Touch GBS C-5750

Weber is een toonaangevende naam in de wereld van barbecues en deze specifieke barbecue kan het toppunt van hun innovatie worden genoemd. De Weber Master-Touch GBS C-5750 is een perfecte combinatie van traditioneel barbecueën en de modernste technieken. Het Gourmet BBQ System, of GBS, maakt het mogelijk om verschillende accessoires zoals een pizzasteen of een wok te gebruiken, zodat je een variëteit aan gerechten kan bereiden op je barbecue. Ook is deze barbecue uitgerust met een thermometer in de deksel en een One-Touch systeem voor gemakkelijke asverwijdering.

2. Kamado Joe Classic III

Voor de serieuze barbecue liefhebbers die houden van slow-cooked gerechten, biedt de Kamado Joe Classic III zeker meerwaarde. De Kamado Joe is niet alleen een barbecue, maar ook een smoker en een oven in één. De Classic III onderscheidt zich met zijn geavanceerde keramische materiaal, die niet alleen zorgt voor een perfecte warmteverdeling, maar ook voor een rijke rooksmaak.

3. Barbecook Siesta 612

De Siesta 612 van Barbecook is de ideale barbecue voor grote gezelschappen. Met vier krachtige branders en een extra zijbrander, is dit een perfecte barbecue voor de ambitieuze grillmasters. Het gemakkelijke schoonmaak systeem, de plancha en grillplaat samen met de vele bereidingsmogelijkheden maken deze barbecue een topkeuze.

4. Big Green Egg Large

Het is wellicht één van de duurste barbecues op de markt, maar de Big Green Egg Large wordt geprezen door professionals en hobbyisten wereldwijd. Met zijn veelzijdige kookmogelijkheden - van grillen en roken tot stoven en bakken - en hoogwaardige keramische samenstelling, biedt deze barbecue een ongeëvenaarde barbecue ervaring.

5. Boretti Ligorio

De Boretti Ligorio is een luxe buitenkeuken van het Italiaanse merk Boretti. Met drie hoofdbranders, twee infraroodbranders, een zijbrander en ruim kookoppervlak, is deze barbecue ontworpen voor fijnproevers die van een totale kookervaring houden. De Ligorio biedt ook extra opbergruimte voor barbecuegereedschap en -accessoires.

Het kiezen van de juiste barbecue hangt af van je persoonlijke voorkeuren, de grootte van je achtertuin of terras, en natuurlijk je budget. Maar met deze top 5 barbecues ben je zeker geprepareerd voor een fantastische zomer vol smaaksensaties!